Preminula porodilja iz Preševa, tužilaštvo pokrenulo postupak

Porodilja iz Preševa preminula je pod za sada nepoznatim okolnostima, tužilaštvo je odlučilo da pokrene postupak.

Ilustracija (Foto: Envato)

Porodilja iz Preševa preminula je Zdravstvenom centru Vranje u sredu, 17. aprila, pod nepoznatim okolnostima ubrzo nakon porođaja, javlja danas Blic.

Ženi je to bio, kako se navodi, četvrti porođaj. Vest o smrti neimenovane porodilje (37) iz Preševa prvo je objavljena na društvenim mrežama.

Viša javna tužiteljka u Vranju Danijela Trajković Blicu je potvrdila da je porodilja preminula.

„Mi nismo obavešteni o slučaju, već smo o tome saznali preko društvenih mreža i preko medija. Niko nas nije obavestio – ni Zdravstveni centar, ni porodica, zbog čega smo naložili policiji da obavi provere“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, policija je na terenu i dobili su potvrdu da se slučaj dogodio i da je porodilja preminula ubrzo nakon porođaja.

„Za sada je rad na slučaju i dalje u toku, kada budemo imali novih saznanja, oglasićemo se“, kazala je ona.

Kako saznaje taj medij, beba je rođena živa i zdrava i u dobrom je opštem stanju. Direktor Zdravstvenog centra Saša Đorđević u izjavi lokalni portal VOM potvrdio je da su preduzete mere oko utvrđivanja smrti porodilje.

„Urađena je unutrašnja kontrola, klinička obdukcija i sudsko medicinska. Očekuju se rezultati, o svemu je obavešteno Ministarstvo zdravlja, preduzeli smo sve mere iz naše nadležnosti“, rekao je Đorđević.

FoNet