Opozicija zajedno izlazi na izbore u Novom Sadu

„Danas je formirana najveća opoziciona koalicija u državi upravo u Novom Sadu“, poručio jedan od nosilaca liste.

Foto: FoNet / Promo

Srpska koalicija NADA, koju čini Novi DSS i POKS, sve stranke koje su učestvovale na izbornoj listi „Srbija protiv nasilja“, kao i Liga socijaldemokrata Vojvodine i građanski pokret BRAVO, potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na izborima na izbornoj listi „Udruženi za slobodan Novi Sad“.

Nosioci izborne liste biće Vladimir Vrsajkov i Borislav Novaković, a prvi na listi Miloš Tubić, navodi se u saopštenju.

Novaković je rekao da je „danas formirana najveća opoziciona koalicija u državi upravo u Novom Sadu“. „Novi Sad je uvek imao meru razlikovanja u odnosu na sve sredine i to smo danas i dokazali činjenicom da smo svi zajedno i da nema opozicione stranke koja bojkotuje izbore“, rekao je i dodao da ne idu na izbore da statiraju, nego da pobede. „Želimo da raskinemo spregu između vlasti i kriminala u ovom gradu, da naš grad ponovo bude bezbedno i mirno mesto za život, puno tolerancije i jednakih mogućnosti za uspeh“, rekao je Novaković.

Tubić je ocenio da će u Novom Sadu na izborima 2.juna biti pravi referendum između vlasti koja se objedinila u jednu i opozicije koja je udružena na drugoj izbornoj listi.

„Razlika između naše izborne liste i njihove je, između ostalog, i što se naša koalicija opredelila da nosioci liste, kao i u njenom nazivu budu Novosađani, a ne stranački lideri iz Beograda, jer se ovde radi o lokalnim, a ne republičkim izborima“, rekao je Tubić. On je naveo da su u koalicioni sporazum, koji su potpisali, uneli član koji ih obavezuje da ni jedna stranka neće pružiti podršku SNS za formiranje vlasti.

Novosadski odbor Lige socijademokrata Vojvodine – Vojvođani saopštio je da su ostavili različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za Novi Sad. „Ujedinili smo se u široku koaliciju ‘Udruženi za slobodan Novi Sad’ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu. Okupili smo se i potpisali koalicioni sporazum da našem gradu vratimo ono što mu pripada i bez čega on nije Novi Sad, prvenstveno slobodu, toleranciju, pristojnost i bezbednost“, ističe se u saopštenju.

FoNet