MUP Srbije odbacuje navode o zadržavanju autobusa sa Kosova

„U toku je pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i vrše se bezbednosne provere, a sve u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu“, navodi se u saopštenju

(Foto: Fonet/MUP)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije danas je kao neosnovane odbacilo navode o zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova na graničnim prelazima, navodeći da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa Kosova i Metohije.

„U toku je pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i vrše se bezbednosne provere, a sve u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu“, navodi se u saopštenju.

MUP ističe da je svim građanima sa teritorije Kosova dozvoljen neometan ulaz i najoštrije odbacuje insinuacije da im je ulaz zabranjen zbog posedovanja dokumenata koje su izdale institucije Kosova, uz poziv organima Prištine “da ne šire paniku i lažno informišu javnost”.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova i Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovali su ranije danas da građani koji putuju ne prolaze teritorijom Srbije, pošto su od noćas na granici Srbije i Hrvatske zaustavljeni autobusi kosovskih registarskih oznaka sa skoro 300 građana, prenosi RTK.

“S obzirom na to da u Srbiji kruži mnogo lažnih vesti, koje imaju za cilj širenje straha i haosa, molimo vas da pratite zvaničnu veb stranicu Policije Kosova za najnovija zvanična obaveštenja“, ističe se u saopštenju kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Oko 300 putnika sa Kosova od ponoći je na hrvatsko-srpskoj granici, jer autobusima sa kosovskim registarskim oznakama nije dozvoljen ulazak u Srbiju.

FoNet

Pročitajte i: