Na beogradskim izborima 14 lista

Rok za podnošenje izbornih lista za lokalne izbore raspisane za 2. jun istekao je u nedelju u ponoć, do kada je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Beogradu predato ukupno 14 lista.

U trci za odbornička mesta u Beogradu učestvovaće 14 lista. (Foto: Milica Vučković, Fonet)

Neposredno pred istek roka za podnošenje izbornih lista za beogradske izbore predate su tri liste: Grupa građana „Mi – glas iz naroda“, pokret „Kreni-promeni“ Save Manojlovića i stranka Dosta je bilo.

Ako poslednja od te tri bude potvrđena, na izborima će nastupiti kao „Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu“, javila je N1.

Gradska izborna komisija na sinoćnoj sednci proglasila je listu „Beograd naš grad“, koalicije manjinskih stranaka „Snaga“, listu Unija Roma Srbije – Za Beograd“ i listu „Beograd je svet – Stranka pravde i pomirenja, preneo je Beoinfo.

Prethodno je u GIK proglašeno osam lista za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda.

Prva je lista koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, na mestu broj dva je lista „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek“. Pod rednim brojem tri lista Grupe građana „Ćale ovo je za tebe – Petar Đurić“.

Redni broje četiri ima lista „Grupa građana – Za zeleni Beograd – Kada ako ne sad – dr Dejan Žujović“, peta je izborna lista „1 od 5 miliona – Beogradski front – Ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik“.

Šesta je Lista koalicije „Biramo Beograd“, koju čine Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije.

Broj sedam je izborna lista „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“, a osam „Narodna lista – Ključ za pobedu“, koju čine Narodna stranka, Nova Srbija i pokret „Živim za Srbiju“.

FoNet