Dačić: Pretnja bojkotom izbora je ucena

Opozicija ucenjuje vlasti pretnjom bojkota izbora, a pritom izlazi sa konfuznim zahtevima, ocenio je predsednik socijalista Ivica Dačić.

Ivica Dačić kaže da če on voditi tim Srbije u kampanji protiv prijema Kosova u Savet Evrope. (Foto: Aleksandar Barda, Fonet)

lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je ideja bojkota izbora jedna vrsta ucena i ultimatuma.

„Ovo je jedna igra skrivalice, da niko ne sazna kakav je njihov realni politički rezultat. Oni imaju konfuziiju u zahtevima“, rekao je Dačić u gostovanju na televiziji Pink, komentarišići najave opozicije.

On je istakao da je „leks specijalis“ zakon koji derogira sve ostale zakone, jer bi, ako bi se doneo, „svako drugi za sve mogao da ga traži“.

Dačić je podsetio da su se od devedesetih godina uvek posle bojkota izbora oni koji su to radili shvatili da su pogrešili, jer se time gubi mesto na političkoj sceni.

Za lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa Dačić je konstatovao da je „u suštini gazda opozicije“ i da za svakog ko kaže i misli nešto drugačije od njega nema mesta u poslaničkom klubu.

„Zalaganjem za izbore ruši se Đilasov monopol da sve kontroliše“, zaključio je Dačić. (Fonet)