Brnabić: Dijalog u parlamentu prioritet

Ana Brnabić se danas sastala sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Džejmsom O’Brajenom, istakavši kako je za nju dijalog sa svim strankama prioritet.

Ana Brnabić (Foto: FoNet / Peđa Vučković)

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Džejmsom O’Brajanom, koji je istakao da je velika stvar to što je započet dijalog sa opozicionim strankama i da to daje drugačiju atmosferu na političkoj sceni.

Kako je saopšteno iz parlamenta, O’Brajan je rekao i da je to dobro za sve buduće korake ka jačanju demokratije u društvu, pohvalivši spremnost Ane Brnabić da radi na parlamentarnoj diplomatiji Srbije.

Brnabić je u razgovoru istakla da je dijalog sa svim političkim grupama u parlamentu njen prvi prioritet i navela da smatra da je ostvaren prvi uspešan korak u tome. Naglasila je i unapređenje parlamentarne diplomatije Srbije i rad na postizanju veće transparentnosti, inkluzivnosti i efikasnosti u radu parlamenta.

Informisala je sagovornika o statusu oko primene preporuka ODIHR za unapređenje izbornog procesa i oko omogućavanja održavanja lokalnih izbora 2. juna ove godine, navedeno je u saopštenju.

Brnabić je izjavila i da je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima upućen u skupštinsku proceduru i da je sednicu parlamenta zakazala za ponedeljak u 11 časova.
Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je više od dve trećine poslanika podržalo dopune i izmene zakona, odnosno 184 poslanika. (FoNet)