Produžen pritvor trojici Srba zbog učestvovanja u pucnjavi u Banjskoj

Trojici Srba uhapšenih tokom sukoba u Banjskoj prošle godine – B.S. V.T. i D.M, danas je produžen pritvor za još dva meseca, potvrdio je za Kossev advokat Miloš Delević.

Foto: FoNet/AP

U selu Banjska 24. septembra prošle godine grupa naoružanih Srba sukobila se sa Kosovskom policijom, usled čega je stradao policijski narednik Afrim Bunjaku i trojica pripadnika naoružane grupe Srba sa severa Kosova. Istog dana su B. S, V. T. i D. M. i uhapšeni, a prištinske vlasti ih terete za terorizam, dok je istovremeno raspisana Interpolova poternica za ostalim učesnicima.

Bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je odgovornost za napad u Banjskoj. Delević, koji zastupa V. T, osim potvrde da je njemu ali i ostaloj dvojici danas još jednom produžen pritvor, požalio se i na zatvorski tretman njegovog klijenta. Zbog povreda koje je tokom sukoba zadobio u predelu noge, par dana nakon hapšenja je i operisan i od tada u nozi ima ugrađene šipke.

Delević je naveo da šipke nisu uklonjene, iako je to trebalo da se uradi još pre dva meseca. „Imali smo previše strpljenja za zatvorske lekare i lekare Institituta u Prištini.

„Ovo previše traje. Kao njegov branilac zatražiću od pretpretesnog sudije da mi dostavi kopiju njegove dokumentacije, kako bi se prorodica konsultovala sa lekarima, u vezi ispravnosti njegovog lečenja“, kazao je Delević.

FoNet