Sindikat vozača: Gužve na granicama zbog korupcije, tarifa za brži prolaz 30 evra

Sindikat vozača tvrdi da se na granicama veštački stvaraju gužve da bi se uzimao mito za brži prolaz.

Ilustracija (Foto: Gorlovkv, Envato)

Problem kilometarskih kolona kamiona na izlazu i Srbije i nekad višednevnih čekanja eskalirao je u poslednje dve godine, tvrde predsatvnici Sindikata vozača Srbije, koji sumnjaju da se stvara veštačka gužva i da iza svega stoji korupcija, objavio je N1.

Iz Sindikata vozača zahtevaju od države da reši problem višednevnih čekanja na graničnim prelazima i najavljuju jednočasovni štrajk upozorenja.

Zna se kolika je tarifa

Prema tvrdnjama Milisava Osmanovića, Sindikat vozača pokušava da reši taj problem, ali je situacija iz dana u dan sve gora.

„Glavni cilj je da ne stojimo na granicama i da nas puste da radimo. Svaki peti-šesti je naš (kamion) iz Srbije. Ima i turskih i makedonskih i bugarskih kamiona i verovatno država ima profit od toga što ih pušta. Čuo sam da se i na našoj i hrvatskoj strani zna tarifa kolika je. Na Horgošu je to zastupljeno, osilili su se svi, i strani državljani zaobilaze, 30 evra se daje na granici“, rekao je on.

Osmanović je dodao da su to prijavili na granici, a „oni kažu – ako imate dokaz donesite“.

„A nas 50.000 vozača to tvrdi“, rekao je on i dodao da su rekli da će nabaviti i dokaz.

Prvo štrajk upozorenja

Svim nadležnima su, tvrdi Osmanović, poslali dopis za sastanak ali nisu dobili ni sastanak ni odgovor, verovatno zato što oni znaju šta se događa.

„Nemoguće je da to tako rade i da niko ne zna“, dodao je.

Osmanović je najavio da će Sindikat vozača objaviti jednočasovni štrajk za 10-15 dana na svim graničnim prelazima u Srbiji, a da se posle toga ide na generalni. (FoNet)