Vujošević: Navijači Partizana vole Vučića jer im je skraćivao zatvore

Košarkaški trener Duško Vujošević naveo je za da su navijači Partizana razbijeni i da misli da su službe radile na tome.

Foto: FoNet

Duško Vujošević tvrdi da je Aleksandar Vučić po dolasku na vlast bio svestan značaja navijača i da je odlučio je da uđe u sve.

Od navijača Zvezde napravio bogataše

„Sa Zvezdom je već imao konekcije, sa tim ljudima (navijačima) koji su to vodili. Njima je dao poslove koji su oficijalni, značajni, postali su bogataši… Vođe navijača Crvene zvezde su dobile da grade puteve, dosta su učestvovali uopšte u gradnji, dosta su učestvovali u trgovini, trgovini kompjuterima, tom opremom… Postali su veoma bogati i na taj način uticajni ljudi, ne samo na stadionu, nego i u društvu“, navodi Vujošević u emisiji „360 stepeni“ na televiziji N1.

Vujošević tvrdi da „Vučić voli sport“ jer je „dao puno više para sportu nego što je iko ranije“.

„A onda je 2012. godine došao na vlast SNS i Vučić, koji je odmah izjavljivao u intervjuima kako će KK Crvena zvezda da pomogne na sve moguće načine. Znao sam da je on strastven navijač Zvezde, ali dobro, svaki predsednik verovatno navija ili za Zvezdu i za Partizan. Ima pravo da navija. Međutim, mora da bude objektivan. Partizan te godine bio u svemu prvak. U fudbalu, u košarci. U svim sportovima je bio prvak. Došao je sa nekom idejom koju je iznosio na nekoliko mesta da treba Partizanu ukinuti sponzorstva“, naveo je Vujošević dodajući da se moglo čuti da je govorio da partizanovci „ne glasaju za njih, radikale, što nije baš sasvim tačno“.

Dil sa navijačima Partizana

Vujošević je naveo da je tada predsednik FK Partizan Dragan Đurić išao da razgovara sa Tomom Nikolićem, s kojim je imao korektan odnos i on mu je rekao: „Čuvajte se, ovaj je rešio da vas uništi“.

Bivši trener Partizana ocenjuje da je Vučić uspeo da uništi FK Partizan.

„Napravio dil sa navijačima, dajući im da rade neke svoje poslove koje nisu bili u okviru zakona, a te pregovore je obavljao Novak Nedić, šef njegovog tadašnjeg kabineta i Partizanovac. Ali to što je Partizanovac, ajde da kažemo, je kod njega u drugom planu“.

Kako kaže, problem Partizanovih navijača počinje ubistvom Brisa Tatona. Počinioci i vođe navijača su, podseća, bežale, skrivali se i otišli u zatvore.

„I oni više vole danas Vučića, zato što im je on skraćivao zatvore, pustio ih iz zatvora i pravio dilove. A Tadića ne vole zato što je on insistirao na strogim kaznama zbog ubistva“, ocenio je Vujošević.

Kompas/N1