Peti dan potrage za Dankom Ilić: Razmatra se mogućnost pretrage Borskog jezera

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić mogla bi da se proširi na pretraživanje Borskog jezera. Policija je završila pretragu okoline kuće u Banjskom polju gde je devojčica nestala, ali i dalje obezbeđuje lice mesta.

Policija i dalje traga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić koja je u utorak nestala u borskom naselju Banjsko Polje.

Protekla dva dana MUP je sa mehanizacijom raskopavao okolinu kuće u čijoj je blizini devojčica nestala.

Iza kulisa

Teška mehanizacija sinoć je odvezena sa mesta na kome je dva dana raskopavala dvorište i njivu. Lice mesta napustili su i vatrogasci spasioci sa psima tragačima.

MUP Srbije nije saopštio da li je uspeo da pronađe neki trag, ali policajci i dalje obezbeđuju okolinu kuće u blizini koje je Danka nestala.

Priveden policajac

Policajac iz Policijske uprave Bor juče je priveden zbog odavanja informacija o nestanku devojčice. Nije saopšteno koje je informacije policajac odao i kome, kao i da li su one mogle da ugroze nestalu devojčicu.

Majka Danke Ilić juče je ponovo saslušana u policiji, ali je saopšteo da tamo nije bila u svojstvu osumnjičene već radi pomoći u razjšanjavanju dojava koje su stigle o nestaloj devojčici.

Šta dalje?

Radio televizija Srbije nezvanično javlja da policija razmatra mogućnost pretrage Borskog jezera.

Igor Jurić iz Fondacije Tijana Jurić saopštio je da javnost treba da bude spremna i na najteži scenario, ali da se do poslednjeg trenutka i dalje treba nadati da je dvogodišnja devojčica i dalje živa.

On je naveo da policija nije odmah tokom prvog dana, nego tek uveče pokrenula sistem Amber alert (Pronađi me) iz sumnje da bi otmičar mogao da se uspaniči i naudi devojčici.

Svi koji imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa nestalom Dankom Ilić treba da se jave policiji na broj 192. (Kompas)

Više o ovome pročitajte na:

https://vreme.com/vesti/peti-dan-potrage-za-dvogodisnjom-dankom-ilic/