Osmi dan potrage za Dankom Ilić: Bez novih tragova, MUP gleda ka Beču

Potraga za Dankom Ilić (2) u okolini Bora je usporila i utisak je da MUP Srbije sada čeka rezultate istrage austrijske policije i Interpola.

Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora ušla je u osmi dan. MUP Srbije je juče završio pretragu deponije u Boru, a prema izveštaju Radio televizije Srbije, policijske patrole i dalje nadgledaju Banjsko Polje.

Kako napreduje istraga?

Utisak je da srpska policija sada čeka da pomak napravi austrijska policija ili Interpol koji je raspisao žutu poternicu za dvogodišnjom Dankom nakon što se pojavio snimak iz Beča sa devojčicom koja bi mogla biti ona.

Podsetimo, na snimku je devojčica u društvu dve žene za koje se nezvanično tvrdi da su državljanke Rumunije. Snimak je srpskoj policiji poslao srpski državljanin iz Beča. Međutim, iz austrijske policije su naveli da je mnogo vremena izgubljeno, više od 10 sati, od snimanja devojčice do obaveštavanja njihovih nadležnih službi. Drugim rečima, Austrijanci su ukazali da je srpska policija morala brže da reaguje i obaveštenje pošalje u roku od najviše dva sata.

Šta dalje?

Major srpske policije Bojana Otović Pjanović tvrdi da istraga ide u više pravaca.

– Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proverava… Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom – navela j Otović Pjanović za javni servis.

Ona je dodala da se i dalje ispituju sva lica koja su bila u kontaktu ili se sumnja da su mogla biti u kontaktu sa Dankom.

Iz austrijske policije su za list Danas naveli da nisu identifikovali nove svedoke, ali da je istraga u toku. (Kompas)

Više o ovome pročitajte na: