Foto finiš trke za ministarska mesta: Gašić i na osvećenju crkve u bazi Žandarmerije o Vučiću

Borba za ministarske pozicije u novoj vladi ulazi u finiš, a izgleda da su i kandidati za ministre svesni da o tome neće odlučivati mandatar Miloš Vučević nego ustvari predsednik države i bivši lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Osveštavanje temelja crkve u bazi Žandarmerije (Foto: FoNet)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je prilikom osvećenja temelja crkve Sveti knez Lazar i kosovski mučenici u bazi niškog odreda Žandarmerije u Aleksincu da su pripadnici te elitne jedinice čelični štit građana i garant njihove bezbednosti i sigurnosti, saopštio je MUP.

On je pripadnicima Žandarmerije poželeo da im hram bude neiscrpan izvor njihove duhovnosti, navodeći da su oni simbol savremenog herojstva i hrabrosti.

„Vučić podržava Žandarmeriju“

Ministar Gašić je na osvećenju temelja crkve istakao da Aleksandar Vučić daje podršku Žandarmeriji.

„Znajte da Republika Srbija ceni sve to što ste učinili za njene građane, i uz veliku podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, učinićemo sve da vas i ubuduće opremamo i obezbeđujemo još bolje uslove za rad, jer vi zaslužujete samo najbolje“, istakao je Gašić.

Inicijativa za izgradnju hrama javila se početkom 2022. godine, a uz pomoć Eparhije niške izrađen je arhitektonski projekat po uzoru na hram u manastiru Visoki Dečani.

Zaboravljeni slučaj „novinarke koja kleči“

Bratislav Gašić je kao SNS kadar najpre bio gradonačelnik Kruševca (2012-2014). Potom je postao ministar odbrane (2014-2016) ali mu je mandat bio skraćen jer se prilikom davanja izjave neprimereno seksistički obratio novinarki iz Kragujevca tvrdnjom da „voli novinarke koje kleknu“ (pošto je ona čučnula kako bi omogućila drugim kolegama da priđu dovoljno blizu i snime izjavu ministra). Aleksandar Vučić je tada kao premijer tvrdio da „neće dati Batu Gašića“, ali je kasnije pod pritiskom javnosti on ipak sklonjen s ministarske pozicije.

Godinu dana kasnije rehabilitovan je na poziciju direktora Bezbednosno-informativne agencije. Od oktobra 2022. je ministar policije, što se očekuje da će ostati i po sastavljanju novog kabineta vlade.

V. Ž. / FoNet

Video: FoNet