Bizarni slučaj fotografije Kejt Midlton: Misterija rukava princeze Šarlot

Pet najvećih svetskih foto agencija povuklo je u nedelju uveče fotografiju koju je objavila Kensingtonska palata, a na kojoj se vidi princeza od Velsa sa svojom decom

Screenshot "Vreme"

Pet najvećih svetskih foto agencija povuklo je u nedelju uveče fotografiju koju je objavila Kensingtonska palata, a na kojoj se vidi princeza od Velsa sa svojom decom. Razlog za to je strah da je fotografijom „manipulisano“, prenosi britanski Telegraf.

Šta se dogodilo:

Kejt, princeza od Velsa, već neko vreme je odsutna iz javnosti, a zvanično je saopšteno da je čeka operacija abdomena. Od tada, teoretičari zavera se ne smiruju i pletu neverovatna scenarija o nestanku supruge prestolonaslednika Vilijama. Sada, princ Vilijam objavljuje fotografiju snimljenu u januaru, na kojoj je Kejt sa decom nakon operacije. Ovo je prva autorizovana fotografija Kejt Midlton od decembra.

Šta se vidi na slici:

Rukav princeze Šarlot izgleda zamagljeno, a njena leva ruka je u čudnom položaju. Dodatne sumnje pobudilo je i to što se na fotografiji vidi olistalo drveće, kao i to što princeza Kejt ne nosi burmu. Prva čudna tvrdnja lako se može opovrgnuti pogledom kroz prozor: iza nas su, na celoj severnoj hemisferi, najtopliji meseci otkako se meri temperatura, pa ni lišće nije opalo kad mu je bilo vreme.

Kako god, agencije Geti, Asošijejted pres (AP), Frans-Pres (AFP), Šaterstok i Rojters izdale su saopštenje o prekidu distribucije slike.

„Pri bližem posmatranju, čini se da je izvor manipulisao slikom“, navodi se u saopštenju AP-a.

Preokret:

U ponedeljak prepodne, oglasila se lično princeza Kejt i saopštila da je ona, kao osoba koja se amaterski bavi fotografisanjem, nesrećno obradila sliku. (Vreme)

Više o ovoj temi čitajte na: