Beogradski metro će proraditi 2029. godine, „ako ne zakasnimo“

Rokovi za Beogradski metro pomeraju se već celu deceniju. Novi je 2029. godina, ali „pod uslovom da kopanje tunela počne na vreme“

Linije Beogradskog metroa prema planu iz 2018. godine (Foto: Wikipedia)

Prva faza prve linije beogradskog metroa (od Makiša do Karaburme) biće završena za četiri godine, biće puštena u rad 2029. godine, ali pod uslovom da se sa kopanjem tunela počne po planu, odnosno tokom 2026. godine, izjavio je v.d. direktora JKP „Beogradski metro i voz“ Andreja Mladenović.

Prema njegovim rečima tunele će kopati dve mašine, koje će biti specijalno napravljene za beogradski metro, jer će biti napravljene za specifičnu veličinu potrebnih tunela. Samo za taj posao biće potrebno godinu dana.

Zašto je to važno?

Rokovi za izgradnju Beogradskog metroa pomeraju se već decenijama. Pre ovog sadašnjeg, po tadašnjim rečima Siniše Malog bilo je planirano da se prvom linijom vozimo još od prošle godine. Pre toga je Mali obećavao metro do 2022. a metro je obećavan i za datume pre toga. Aktuelni projekat metroa započeo je još Dragan Đilas kao gradonačelnik, a da su tadašnji rokovi ispoštovani, Beograđani bi se podzemnom železnicom vozili otprilike već čitavu deceniju.

Šta se prvo gradi?

„Prvo ćemo graditi stanicu Bele vode i okno kod Pančevačkog mosta. Tu će se postaviti dve mašine za kopanje. Pre toga će se započeti gradnja stanica na nadzemnom delu“, kazao je Mladenović.

Mladenović je naveo i da se istovremeno radi i na projektovanju poteza od Pančevačkog mosta do Karaburme, a da će ta studija biti gotova do septembra.

Gde su stanice?

Glavna autobuska stanica koja će biti izgrađena na Novom Beogradu biće čvorište autobusa, BG voza i metroa.

Na Trgu republike će se nalaziti stanica na dubini od 35 metara. Za potrebe njene izgradnje rušiće se zgrada „Staklenca“.

Ujedno, najavio je i da će Trg republike biti „presedačka tačka“ između prve i treće linije metroa.

Takva tačka za prvu i drugu liniju metroa biće Savski trg, dok će se mesto presedanje između druge i treće linije nalaziti kod Južnog bulevara.

Uukupan vozni park sa rezervom, činiće 41 trodelni voz za prvu liniju, 40 za drugu i 27 za treću.

Vreme putovanja prvom linijom od Železnika do Mirijeva će biti 32 minuta, drugom od Mirijeva do Bežanije 40 minuta, a trećom od Bežanije do Banjice biće oko 35 minuta.

Studija za broj putnika za treću liniju metroa će morati da se uradi iznova, jer će broj putnika biti veći od prvobitnih procena.

„Procenjuje se da će broj putnika u špicu odnosno udarnom terminu dostizati i do 100.000“, rekao je v.d. „Beogradski metro i voz“.

Predviđeno je da radno vreme metroa bude od pet ujutru do 12 sati noću.

Nova ekonomija

Više o ovoj temi čitajte na: