Beogradski dani porodice: A od Šapića – Ramštajn!

Iako ih Šapić gromko najavljuje, na zvaničnoj stranici nemačkog benda, bilbordima, plakatima i ulaznicama se nigde ne navodi da se njihov koncert organizuje u okviru „Beogradskih dana porodice“.

Ramštajn (Foto: Promo)

Što se Aleksandra Šapića tiče, porodične vrednosti su na prvom mestu. Vođen tim načelom predsednik Privremenog organa Grada Beograda je u okviru manifestacije „Beogradski dani porodice“ obezbedio prigodan program za roditelje i njihove mališane.

Šta je sve u ponudi

Roditelji će u petak, 24. maja moći da odvedu decu na izložbu Etnografskog muzeja „Porodica kao blago“, zatim na koncert ženske pevačke grupe KUD-a „Soko“ – Inđija, pa i na gudački ansambl Narodnog pozorišta u 20 časova.

A onda – spektakl!

Nakon dana ispunjenog porodičnim vrednostima, Šapić je omogućio porodicama sa decom i nezaboravan kraj – koncert nemačke grupe Ramštajn na Ušću.

„Pored velikog koncerta svetske grupe ‘Ramštajn’ u petak 24. maja na ‘Beogradskim danima porodice’ priređen je program za svakoga! Dok će s jedne strane reke ljubitelji tvrđeg zvuka moći da uživaju u nastupu grupe ‘Ramštajn’, nakon toga će u petak 24. maja s druge strane obale nastupiti neke od naših najvećih folk zvezda”, poručuje Šapić koji očito ne zaboravlja ni one naklonjene domaćem zvuku.

Otkud Ramštajn?

Iako ih Šapić gromko najavljuje, na zvaničnoj stranici nemačkog benda, bilbordima, plakatima i ulaznicama se nigde ne navodi da se njihov koncert organizuje u okviru „Beogradskih dana porodice“.

Ali ipak: „Ideja i misija ove smotre jeste očuvanje porodičnog jedinstva i tradicionalnih vrednosti koje se temelje na osnovnoj ćeliji društva – porodici“, ističe se u vesti kojom je na Šapićevom sajtu najavljen koncert Ramštajna.

Bend je, inače, poznat po raznim skandalima i kontroverzama, zbog čega su se Nemci više puta u prošlosti našli pod lupom javnosti. Tako su se članovi benda 1999. obreli u zatvoru u Masačusetsu nakon što je frontmen benda Til Lindeman tokom nastupa „isukao“ veštački penis koji prska tečnost; u Rusiji ih je poslanik Dume Vitalij Milonov nazvao „idiotima“ kada su se gitaristi Ričard Kruspe i Paul Landers poljubili na bini u Sankt Peterburgu u znak podrške LGBT zajednici, a u Nemačkoj su stavljeni na indeks Federalnog odeljenja za medije koji škode mladima, zbog čega je bend tužio Nemačku uz tvrdnju da ih je ovaj čin koštao desetine hiljada evra u prihodima. I tako dalje.

Doping porodičnog budžeta

Koncert Ramštajna će svakako doprineti nečijem porodičnom budžetu, pod uslovom da se ima viška prostora za iznajmljivanje.

S obzirom na to da je Beograd jedini grad u ovom delu Evrope u kome Ramštajn nastupa, u prestonicu nam dolaze gosti iz mnogih zemalja. Tako su, osim karata za koncert, planuli su i smeštajni kapaciteti, a cene su “prava sitnica”.

U srednjem rangu cena, sobe za jedno noćenje kreću se između 30 i 50 hiljada dinara, u širem centru Beograda. Na Novom Beogradu noćenje u sobama ili apartmanima košta između 60 i 70 hiljada dinara, a najskuplje poznato je noćenje u stanu u naselju Beograd na vodi – 140.000 dinara.

T.S. / Vreme

Više o ovoj temi čitajte na: