Bazen na Tašmajdanu i Trg Nikole Pašića rekonstruiše ista firma

Novu rekonstrukciju bazena na Tašmajdanu sprovešće ista firma koja renovira i fontanu na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Trg Nikole Pašića 3. marta 2024. (Foto: Marko Dragoslavić, Fonet)

Sportski centar Tašmajdan odabrao je firmu Alex Engineering & Construction (Alex E&C) iz Beogarada za izvođača radova na rekonstrukciji bazena. Firma je ponudila 286,6 miliona dinara sa PDV-om za rekonstrukciju, a javnosti je poznata po tome što je jedna od šest firmi koja učestvuje u rekonstrukciji Trga Nikole Pašića u Beogradu.

Zašto se Taš (opet) rekonstruiše?

Sportski centar Tašmajdan objavio je prošlog leta tender za rekonstrukciju bazena i bazenske tehnike jer je prilikom poslednje rekonstrukcije bazena 2019. smanjena dubina. Bazen stoga više ne ispunjava uslove za održavanje međunarodnih takmičenja.

Firma Alex Engineering & Construction (Alex E&C) osnovana je 22. marta 2007. U postupku javne nabavke, pored ove firme na tender se javila i grupa izvođača koju čine firma Alveco Construction doo i Interfact doo.

Šta još gradi ova firma?

Alex E&C je izabrana 2024. godine, pored radova na rekonstrukciji bazena Tašmajdan, i za radove na uređenju bazena i nabavku opreme za potrebe Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije. Vrednost ugovora sa Zavodom za sport i medicinu sporta je nešto više 202,9 miliona dinara sa PDV-om.

Izabrana je i kao deo grupe ponuđača za sanaciju i rekonstrukciju otvorenih bazena na „Sajmištu“ u Novom Sadu, kao i izgradnju kompleksa bazena u Šapcu i razne druge projekte. (Nova ekonomija)

Više o ovoj temi čitajte na: