Bastać se nije javio: Da li će Starim gradom u Beogradu i dalje upravljati naprednjaci?

Kopredsednik Zeleno-levog fronta i nosilac liste „Biramo Stari grad“ Radomir Lazović izjavio je danas da se nosilac liste „Čuvari Starog Grada“ Marko Bastać nije javio do kraja prošle nedelje, kako je to prethodno najavio tvrdeći da mu je kratak rok da odgovori na predlog za formiranje vlasti u centralnoj beogradskoj opštini.

Radomir Lazović (Foto: FoNet)

Lazović je za portal Insajder poručio da lista čiji je nosilac neće inicirati razgovore sa Bastaćem.

Šta se događa sa Bastaćem?

Bastać verovatno ne želi da u opštini Stari grad opozicija formira vlast a možda ima i plan da napravi koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS). On na to ima pravo, ali to će biti izneveravanje volje birača, rekao je Lazović.

Bastać je ranije za Insajder izjavio da će do kraja prošle nedelje odgovoriti predstavnicima liste „Biramo“ na predlog za formiranje vlasti na Starom gradu, kao i da se „ništa nije promenilo i da i dalje mogu da razgovaraju“.

Šira slika

U petak, 21. juna je na pitanje da li će pozvati predstavnike „Biramo“ ponovio „do kraja nedelje“, a otada se više ne javlja ni na pozive ni na poruke Insajdera.

Lista „Biramo stari grad“ osvojila je 23 mandata u toj opštini, koalicija okupljena oko SNS 21, dok je Bastaćeva lista dobila 10 mandata.

FoNet