Jovanović Ćuta pozvao građane i vojsku da odbrane Generalštab

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da će ta organizacija svim sredstvima, uključujući i fizička, braniti da se sruši zgrada starog Generalštaba na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine i preda u ruke američkoj kompaniji, na čijem čelu je zet Donalda Trampa, o čemu je ugovor potpisao resorni ministar Goran Vesić.

Foto: FoNet / Velja Ilić

Onog momenta kad se pojave prvi bageri, mi ćemo ih čekati, poručio je Jovanović na konferenciji za novinare i pozvao sve građane da im se priključe, a posebno pripadnike Vojske Srbije, „sve koji imaju hrabrosti da odbrane stari Generalštab i ne dozvole da se ovaj zločin desi“.

„Zabetoniraće sve od Sajmišta do Ade“

On je zapitao da li će građani dozvoliti Vesiću, ako se omogući rušenje starog Generalštaba, da radi šta hoće sa Beogradom i celom Srbijom.

Jovanović je upozorio da je sada, zbog proširenja „Beograda na vodi“, na redu Staro sajmište, Sajam i deo Novog Beograda, „zabetoniraće se sve od Sajmišta do Ade“, a to se radi po celoj Srbiji.

Za to se ide na robiju u svakoj zemlji. Obećavam da će, kad se smeni vlast i u ovoj zemlji dođe vladavina prava – Vesić biti ministar za okopavanje kukuruza u „Zabeli“, poručio je Jovanović.

Prekršen niz zakona

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović rekla je da je potpisivanjem ugovora o zgradi Generalštaba Vesić prekršio niz zakona, a pre svega Ustav, kao i da je to uvod u zloupotrebe koje će se dešavati.

Nestorović je najavila podnošenje krivičnih prijava zbog toga, pogotovo što je zgrada kulturno dobro, a nije pokrenuta procedura da bi se skinula ta oznaka.

Ona je zapitala da li će, ako to prođe i usvoji se odluka o skidanju oznake kulturnog dobra, onda to moći da se radi i sa svim ostalim spomenicima kulture.

Ako ovo prođe, sa obrazloženjem Vesića da je to pravljenje mosta prijateljstva sa Amerikancima, onda građani treba da pitaju zašto Amerikanci nisu sanirali porodilište u bolnici „Dragiša Mišović“, koje su bombardovali, zapitala je Nestorović.

FoNet

Pročitajte i: