Zeleno-levi front: I dalje bez primene preporuka ODIHR-a

Zeleno levi front će se u subotu odazvati pozivu inicijative „ProGlas“ na dogovor o uslovima za poštene, slobodne i fer izbore.

Glasanje na izborima (Foto: FoNet / Ana Paunković)

Primene preporuka ODIHR-a još nema, a osnovna preporuka u vezi sa biračkim spiskom tiče se inkluzivnog procesa njegove revizije, u kome bi učestvovale političke partije i civilno društvo, izjavila je danas poslanica Zeleno-levog fronta (ZLF) Biljana Đorđević.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je u takvim uslovima teško govoriti o učešću na izborima, ali da se ZLF bori za pravo glasa, „što je suštinski borba iz 19. veka, ali na drugačiji način“.

Đorđević je rekla da, zbog ponašanja vlasti, ne postoje indicije da će biti inkluzivnog procesa revizije biračkog spiska, jer vlast i dalje tvrdi da su izbori 17. decembra bili najčistiji, iako se svakodnevno otkriva da nije tako.

Poručila je da će se Zeleno levi front u subotu odazvati pozivu inicijative „ProGlas“ na dogovor o uslovima za poštene, slobodne i fer izbore.

Ocenila je da će to biti veoma važno za dogovaranje zajedničkog nastupa na izborima i da je potrebna što šira saglasnost opozicionih stranaka. (FoNet)

Više o tome čitajte na: