Vučić nosilac liste vladajuće koalicije na izborima u Beogradu

Vučić poručio da je potrebno da se radi sa misijom ODIHR i da će vlast učiniti sve da ispuni njihove preporuke za izbore.

Aleksandar Vučić (Foto: FoNet / Milica Vučković)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je danas u Zemunu izjavu podrške listi za beogradske izbore, koja se zove „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“.

Izjave su potpisali i lideri koalicionih partnera Srpske napredne stranke – Ivica Dačić iz Socijalističke partije Srbije i Milica Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika.

Vučić je, uoči potpisivanja, novinarima rekao da je predlog opozicije o bojkotu izbora cirkus koji već postoji. Ponovio je da je potrebno da se radi sa misijom ODIHR i da će vlast učiniti sve da ispuni njihove preporuke za izbore.

Optužbe opozicije za biračke spiskove on je nazvao „bajkom za malu decu“ i zapitao kako može mrtav čovek da glasa, jer bi u to moralo biti umešano bar 15 ljudi, koji time rizikuju do 20 godina zatvora.

Vučić smatra da opozicija raznim optužbama traži uvek opravdanje za svoj poraz. „Važno je nastaviti sa razvojnim programom. Beograd danas i pre 10 godina – nebo i zemlja. Od IKEA do Džejmi Olivera“, konstatovao je Vučić.

On je podsetio da je vlast, na zahtev opozicije pomerila beogradske izbore za 2. jun, a oni su onda zatražili da se u svim opštinama održe zajedno na jesen. Vučić je zapitao hoće li opozicija sutra reći „nećemo u oktobru, nego u decembru“. (FoNet)