Vučić: Beogradski izbori mogu da budu održani 28. aprila ili 5. maja

„Ako predsednik Skupštine bude izabran 11,12. ili 13. marta, izbori moraju da budu do 11. ili 12. maja, dakle mogu da budu 28. aprila ili 5. maja, a 5. maja je Vaskrs“, izjavio je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto: Zoran Mrđa, Fonet)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da beogradski izbori mogu da budu održani 28. aprila ili 5. maja, kada je Vaskrs.

„Ako predsednik Skupštine bude izabran 11,12. ili 13. marta, izbori moraju da budu do 11. ili 12. maja, dakle mogu da budu 28. aprila ili 5. maja, a 5. maja je Vaskrs“, izjavio je Vučić, i upitao: „hoćete li da na Vaskrs imamo izbore“.

On je tokom posete Vojno-tehničkom institutu rekao kako bi opozicija, da veruje da su izbori pokradeni, izašla na izbore „skačući od sreće, jer je Srbija jedina zemlja koja je pozvala ODIHR da prisustvuje lokalnim izborima“.

„Jasno im je da nikakve krađe nije bilo i da moraju da dobiju poverenje naroda da bi pobedili na izborima. A što se mene tiče – svakome ko pobedi ja ću čestitati, jer je bolje časno izgubiti izbore nego nečasno pobediti“, rekao je Vučić.

Govoreći o slučaju navodne migracije birača iz Male Krsne u Beograd Vučić je rekao da su u prethodna 72 sata sa teritorije opštine Smederevo u Beograd preseljena „jedna ili dve“ osobe. (FoNet)

Više o ovoj temi čitajte na: