Uhapšeni zbog krijumčarenja migranata kod Vranja i Bujanovca

Policija je na području Vranja i Bujanovca uhapsila tri osobe zbog krijumčarenja ljudi, jer se sumnja da su od polovina jula do druge polovine oktobra 2023. nedozvoljeno prevezli preko granice najmanje 107 migranta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Saobraćajna policija Srbije je tokom nedelje pojačane kontrole uhvatila skoro 2.000 pijanih ili drogiranih vozača. Dobar deo je vozio potpuno alkoholisan i suočavaju se sa postupkom zbog nasilničke viožnje. (Foto: Chalabala/Envato)

Policija je na području Vranja i Bujanovca uhapsila tri osobe zbog krijumčarenja ljudi, jer se sumnja da su od polovina jula do druge polovine oktobra 2023. godine nedozvoljeno prevezli preko granice najmanje 107 migranta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su M. V. (30), B. N. (47) i N. T. (21), a protiv dvojice sedamnaestogodišnjaka biće podnete krivične prijave. Sumnja se da su oni prevozili migrante iz Severne Makedonije ili Bugarske na teritoriju Srbije, a onda do Beograda u cilju daljeg prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

FoNet