Tramp u subotu sakupio 50,5 miliona dolara za kampanju

Trampov predizborni štab je ranije ove nedelje saopštio da su u martu prikupili više od 65,6 miliona dolara i zaključili mesec sa ukupnim budžetom od 93,1 milion.

Donald Tramp (Foto: FoNet / AP)

Predizborni štab Donalda Trampa saopštio je danas da je u subotu u veče, na donatorskom skupu na Floridi, sakupljeno 50,5 miliona dolara za kampanju bivšeg predsednika.

Na skupu koji je organizovan u Palm Biču, u domu milijardera Džona Polsona, oboren je rekord u iznosu donacija sakupljenih u jednom danu, a reč je o sumi koja je skoro dvostruko veća od 26 miliona dolara, koliko je nedavno dobio Džo Bajden na donatorskom skupu kome su prisustvovali bivši predsednici Bil Klinton i Barak Obama u Radio siti mjuzhik holu u Njujorku, prenosi AP.

„Sada je jasnije nego ikad pre da smo dobili ne samo novac, već i poruku da dovedemo Trampa do pobede 5. novembra“, naveli su u saopštenju njegovi viši savetnici Kris Lasivita i Suzi Vajls.

„Ovo je bilo neverovatno veče pre nego što je i počelo, jer su ljudi želeli da doprinesu cilju da Amerika ponovo postane velika, i to se dogodilo“, rekao je Tramp novinarima kada je došao na skup sa suprugom Melanijom.

Trampov predizborni štab je ranije ove nedelje saopštio da su u martu prikupili više od 65,6 miliona dolara i zaključili mesec sa ukupnim budžetom od 93,1 milion. Kada se tome doda iznos koji je prikupljen u subotu, to je i dalje znatno manje od trenutnog Bajdenovog budžeta, koji iznosi 192 miliona dolara. Subotnjem skupu u Palm Biču prisustvovalo je oko 100 gostiju, uključujući nekoliko milijardera. (FoNet)