Tramp: Putin „verovatno umešan“ u smrt Navaljnog

Navaljni, vodeća ličnost ruske opozicije, umro je 16. februara u kaznenoj koloniji, a Evropska unija i Sjedinjene Američke Države direktno su okrivile Rusiju za njegovu smrt.

Vladimir Putin (Foto: FoNet / AP)

Nekadašnji američki predsednik i kandidat republikanaca za tu funkciju Donald Tramp izjavio je za Foks njuz da je ruski predsednik Vladimir Putin „verovatno umešan“ u smrt opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je prošlog meseca umro u zatvoru u arktičkom krugu, piše danas Politiko.

“Moguće…verovatno… ne znam”

“Ne znam, ali možda, mislim moguće, mogao bih da kažem verovatno, ne znam”, rekao je američki republikanski predsednički kandidat u intervjuu za Foks njuz, na pitanje da li Putin snosi odgovornost za smrt Navaljnog.

“On je mlad čovek, tako da bi statistički bio živ još dugo. Tako da se dogodilo nešto što je bilo neobično”, dodao je Tramp.

EU i SAD direktno okrivile Rusiju

Navaljni, vodeća ličnost ruske opozicije, umro je 16. februara u kaznenoj koloniji, a Evropska unija i Sjedinjene Američke Države direktno su okrivile Rusiju za njegovu smrt, podseća evropsko izdanje portala. Tramp je više puta obećavao da će prekinuti pomoć Ukrajini i primorati Kijev da sedne za pregovarački sto sa Rusijom, a tokom intervjua za Foks njuz je rekao da se nada da neće morati da bira da li će slati oružje Kijevu ili dopustiti da „Putin proguta Ukrajinu“.

“Nadam se da do toga neće doći”, rekao je Tramp koji tvrdi da se rat nikada ne bi dogodio da je on ostao predsednik SAD. (FoNet)

Još o ovoj temi čitajte na: