Stefanović: Vučićeva čestitka Putinu Srbiju udaljava od Evrope

Vučić čestitkom Putinu šalje signal da mu ne smeta ni kako su ruski izbori bili organizovani, ni represija protivnika mosksovskog režima, ocenjuje Borko Stefanović.

(Foto: Fonet/SSP)

Predsednik Aleksandar Vučić je čestitanjem Vladimiru Putinu na osvajanju novog mandata poslao poruku da mu ne smeta kako su izgledali ruski predsednički izbori, rekao je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Ne smeta mu “što su izbori u Rusiji organizovani pod senkom mrtvog Alekseja Navaljnog i rata u Ukrajini” i prihvatljivi su mu “progon i hapšenja političkih protivnika i novinara”, naveo je Stefanović u saopštenju.

Vraćanje duga Putinu za decembarske izbore u Srbiji

„Potpuno je jasno da je ova Vučićeva čestitka zapravo vraćanje duga Putinu koji je, jedini uz Orbana i Erdogana, čestitao pobedu njegovog SNS na decembarskim izborima,” nastavio je Stefanović.

Sa druge strane, “domaći i strani posmatrači, ceo Evropski parlament, opozicija i civilni sektor, su dokazali da je (pobeda SNS) proizvod izborne prevare“, naveo je, dok su Vučićevi “izaslanici, poput Vladimira Đukanovića, u Rusiji boravili sa idejom da nauče kako može da se dodatno obesmisli izborni proces“.

„Oni koji sanjaju gulage ne mogu da obezbede dobar život za svoj narod“, rekao je Stefanović.

Korak dalje od „evropske budućnosti“

Stefanović je ocenio da Vučić porukom Putinu ponovo “Srbiju udaljava od evropske budućnosti koja je jedina garancija normalnog života”.

Vučić je u utorak ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku uručio pismo za Putina, čestitajuči mu izbornu pobedu. (FoNet)

Pročitajte i: