U Skupštini (ponovo) pljušte uvrede

Predstavnici vlasti su danas u Skupštini opoziciju opisali kao „naciste“ i siledžijstvo.

Odlazeća premijerka i verovatno buduća predsednica Skupštine Srbije opoziciju optužuje za siledžijstvo. Iz vladajućeg kampa doletela je i optužba da se opozicija ponaša poput "nacista i neonacista". (Foto: Aleksandar Barda, Fonet)

Dovikivanje i razmena uvreda nisu prestale ni u novoj Skupštini Srbije. Predstavnici Srpske napredne stranke danas su osuli paljbu po opoziciji, optužujući ih da su “priznali Kosovo”, pa i “siledžije” i “nacisti”.

Odlazeća premijerka Ana Brnabić je je za opoziciju rekla kako su siledžije. Listu „Srbija protiv nasilja“ je optužila da uključuje ličnosti koje „pojedini poslanici Evropskog parlamenta podržavaju da dođu na vlast“ jer zagovaraju nezavisnost Kosova.

Jovanov: Opozicija poput „nacista i neonacista“ i…

Nešto ranije, predsednik poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Milenko Jovanov optužio je opoziciju da su „nacisti i neonacisti“, jer „obeležavaju“ stanove i kuće pristalica i članova te partije.

„A sledeći korak biće njihovo odvođenje u nepoznatom pravcu. E, taj film nećete gledati. Ja sam vas upozorio, pa vi vidite šta ćete i kako ćete“, rekao je Jovanov tokom rasprave o predlogu da Brnabićeva bude predsednica skupštine. 

… „zamislite da 700.000 članova SNS“ hapsi

Jovanov je govorio o kampanji “od vrata do vrata” SNS koja je u pojedinim zgradama naišla na burno protivljenje stanara. Opoziciju je ujedno upošorio da zamisli šta bi bilo da 700.000 članova SNS dođe da obavi „građanska hapšenja“.

Prema njegovim rečima,  kampanja opozicije je , poput “nacista i neonacista”, “obeležavanje stanova i kuća u kojima žive članovi SNS”. (FoNet)

Više o toj temi čitajte na: