Ana Brnabić opoziciji obećava parlamentarni dijalog

Odlazeća premijerka Ana Brnabić obećava da će kao predsednica republičkog parlamanta, pokušati „da uspostavi neki dijalog sa opozicijom“. Skoro u istom dahu je odbacila zahtev opozicije za ravnopravnim izbornim uslovima.

(Foto: Peđa Vučković, Fonet)

Premijerka Ana Brnabić danas je obećala da će, ako bude predsednica republičkog parlamanta, pokušati „da uspostavi neki dijalog sa opozicijom … da smanjimo tenzije“, kako rekla je na televiziji Pink. Istovremeno je, međutim, zahtev dela opozicije za ravnopravnim izbornim uslovima inicijative ProGlas komentarisala pitanjem: „Zašto bi mene zanimalo šta vi imate da kažete“?

Ne seća se ‘normalne’ sednice parlamenta. 

„Svega što mogu da se setim u poslednje vreme to su vuvuzela, pištanja, vrištanja, haos, performansi”, rekla je Ana Brnabić. “Nikako onoga šta narod očekuje od parlamenta i svojih narodnih predstavnika, poslanika, a to je razgovor o zakonima i onim temama koje su važne za građane“.

Prema njenim rečima, to je „besmisleno, destruktivno i katastrofalno za Srbiju i naše društvo“. „Mislim da jedna uspešna, stabilna, jaka zemlja mora da ima jaku, ozbiljnu i odgovornu vlast, ali i ozbiljnu i odgovornu opozicju“, rekla je. Ona je ponovila ocenu da opozicija nema zajedničku ideologiju, osim što su protiv predsednika države Aleksandra Vučića. 

Predstavnici građanske inicijative ProGlas, koalicije „Srbija protiv nasilja“ i članice koalicije NADA potpisali su u subotu „Dogovor o uslovima za poštene, slobodne i fer izbore“. Dokumentom zahtevaju poboljšanje izbornih uslova.

Šta je ProGlas?

Šta je ProGlas, upitala je odlazeća premijerka na Pinku i dodala da su „neki ljudi tu sebi pripisali svojstva koja nemaju, da su najpametniji, najugledniji, najobrazovaniji, najviše poznaju i shvataju svet oko sebe“. 

„Oni sad, kao neko veće mudraca treba svima nama običnim ljudima, smrtnicima da kažu šta o bilo čemu, o izborima, državnoj politici. Pa ko ste vi ljudi? Zašto bi mene zanimalo šta vi imate da kažete“, upitala je. (FoNet)

Više o ovoj temi čitajte na:

https://kompas-info.com/najnovije/beogradski-izbori-2-juna/