Policija ispituje čuvare zbog nasilne smrti zatvorenika

Tužilaštvo je policiji naložilo da ispita čuvare i medicinskog tehničara zatvora Padinska Skela zbog nasilne smrti starijeg zatvorenika. Čoveka su, prema tužilaštvu, do smrti zlostavljala trojica mladih zatvorenika.

Tužilaštvo je policiji naložilo da ispita osoblje zatvora Padinska Skela zbog nasilne smrti jednog starijeg osuđenika. Njega su, prema navodima tužilaštva, trojica mladih zatvorenika dugo zlostavljali. (Foto: MIlica Vučković, Fonet)

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da ispita postoje li elementi za krivično gonjenje trojice čuvara i medicinskog tehničara zatvora Padinska skela zbog smrti jednog zatvorenika.

Tužilaštvo je danas saopštilo da je policiji naloženo da detaljno razgovara sa zaposlenima, kao i sa lekarom u zavodu, o okolnostima koje su prethodile smrti zatvorenika, identifikovanog samo inicijalima S.B.

Mladi zatvorenici do smrti zlostavljali starog

Dan ranije, tužilaštvo je saopštilo da je saslušalo trojicu osumnjičenih da su svakodnevno teško zlostavljali 74-godišnjeg zatvorenika, dok zbog povreda 4. februara nije preminuo.

Jedan osumnjičeni ima 20, a dvojica 21 godinu. Tužilaštvo ih tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu. (Fonet)

Pročitajte i: