Brnabićeva beogradske izbore najavila za 2. jun

Beogradski izbori biće 3. juna, najavila je nova predsednica srpskog parlamenta Ana Brnabić. Ona je navela da pruža ruku opoziciji za dijalog, ali, je istovremeno nastavila napade.

(Foto: Peđa Vučković, Fonet)

Predsednica skupštine Ana Brnabić danas je najavila da će beogradske izbore raspisati za 2. jun. Rok za raspisivanje izbora je 3. april, dodala je.

Istovemeno je za RTS sledeću sednicu skupštine najavila kada stigne predlog mandatara, a da to očekuje u prvoj polovini aprila.

Za istu sednicu, Brnabićeva je rekla da “bi volela” da “uz konsenzus” budu usvojeni propisi za punu primenu preporuka ODIHR. 

Ponovo o Evropskom parlamentu

Ona je ove nedelje izjavila da je rezolucije Evropskog parlamenta “ne interesuju.” Sada je ponovila kako je „zabluda misliti da je Evropski parlament u bilo kom smislu iznad srpskog, jer nije“.

Prema njenim rečima, “što pre deo opozicije grupisane oko liste Srbija protiv nasilja to shvati i razume, to će biti bolje za srpski parlament i dijalog”.

„Moja ruka će uvek biti ispružena za taj dijalog i razgovor. Nadam se da će neko sa druge strane, ali opet tu pre svega mislim na listu Srbija protiv nasilja, to prihvatiti“, dodala je. (Fonet)

Pročitajte i: