Opozicija: 28. april loš termin za beogradske izbore

“Srbiji protiv nasilja” 28. april je neprihvatljiv termin za beogradske izbore, rekao je Miloš Pavlović iz koalicije. Problem su izborni uslovi, praznici i maraton.

Miloš Pavlović iz koalicije "Srbija protiv nasilja" upozorava da je 28. april opoziciji neprihvatljiv datum za beogradske izbore.(Foto: FoNet / Marko Dragoslavić)

Koaliciji „Srbija protiv nasilja“ je neprihvatljivo da beogradski izbori budu 28. aprila, jer do tada je nemoguće obezbediti uslove za slobodno i fer glasanje, izjavio je danas za N1 potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović.

Uz to, taj vikend je neposredno pred praznike za 1. maj i Uskrs, i mnogi građani će ga spojiti, a u Beogradu se trči i maraton. Pavlović je rekao da će odluku doneti predsedništvo koalicije, i ponovio da 28. april nije prihvatljiv. 

Prema njegovim rečima, stanje je poput “staljingradske bitke, mi ili oni.” Nema prostora za razmišljanje o različitim stavovima i ideologijama, već samo “kako da skinemo diktatora,” rekao je Pavlović. 

Rok za raspisivanje novih beogradskih izbora počeo je da teče danas, isticanjem zakonskog roka za konstituisanje gradskog parlamenta. Novi izbori moraju biti raspisani u narednih 30 dana.

(Fonet)

Više o ovoj temi čitajte ovde:

https://kompas-info.com/najnovije/izbori-beograd-rokovi-raspisivanje/