Dveri pozivaju na objedinjenu desnicu za beogradske izbore

Desni kraj političke scene Srbije je iscepkan, i stranke desnice su to skupo platile na decembarskim izborima, ocenjuju Dveri. Stranka koaliciju NADA poziva da pokrene objedinjavanje desnice za beogradske izbore.

Dveri pozivaju na objedinjavanje fragmentisane srpske desnice za beogradske izbore. (Foto: Milica Vučković, Fonet)

Fragmentacija je “mnogo koštala” partije sa desnog kraja političkog spektra . “Patriotska opozicija” treba da se objedini, a to treba da pokrene koalicija NADA, saopštio je danas Srpski pokret Dveri.

„Koalicija NADA, koja je postigla najbolji izborni rezultat na desnom spektru, sada je na potezu da pokrene ovo ujedinjenje,” navode Dveri. “Nema izgovora da do njega ne dođe, jer niti jedan opozicioni glas u Beogradu ne sme ostati ispod cenzusa“.

Dveri predlažu da po objedinjavanju desničarskih partija “za beogradske izbore. treba razmotriti je li bolje izaći … u jednoj ili dve opozicione kolone.” Grupisanjem opozicionih glasova “naprednjačka vlast će konačno pasti”. 

Stranka dodaje da “nakon smene vlasti u Beogradu slede lokalni izbori širom Srbije, gde će potom naprednjačka vlast pasti i u mnogim drugim gradovima”. Dveri su izdvojile Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo i “brojne beogradske opštine“. (Fonet)