Poljanski: Sednica SB UN o agresiji NATO-a na SRJ ipak 28. marta

Na sednici SB UN 25. marta predlog Rusije da se raspravlja o NATO bombradovanju Jugoslavije 1999. nije uvršten u dnevni red jer su za njega glasali još samo Alžir i Kina

Sednica Saveta bezbednosti UN (Foto: FoNEt / TV FoNet)

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom 25. godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije zakazana je za 28. mart, kazao je zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

Na sednici SB UN 25. marta predlog Rusije da se raspravlja o NATO bombradovanju Jugoslavije 1999. nije uvršten u dnevni red jer su za njega glasali još samo Alžir i Kina, a ostalih 12 članica Saveta se uzdržalo. Ovoga puta Rusija je uspela da dobije još jedan glas “za”.

Ko je podržao

Nakon što je na društvenoj mreži Telegram poručio da ruska diplomatija u UN ne odustaje tako lako, Poljanski je napisao da je podrška stigla od Japana. “Ponovo smo tražili sastanak Saveta bezbednosti UN o agresiji NATO na Jugoslaviju. I posle žestokog otpora naših protivnika, obezbedili smo da Japan, predsedavajuća zemlja, ipak zakaže sednicu za 15 časova po njujorškom vremenu (20 časova po srednjeevropskom) 28. marta“, prenosi TASS njegovu objavu. (FoNet)

Pročitajte i: