Opozicija i vlasti bez dogovora o izbornim uslovima

Vlast i opozicija su tri dana u Skupštini pregovarali o izbornim uslovima i nisu se dogovorili. Sada je nejasno kako će izbori izgledati.

Predstavnici vlasti i opozicije su posle tri dana bez dogovora završili razgovor o primeni preporuka evropskih posmatrača za unapređenje izbornih uslova u Srbiji. (Foto: Aleksandar Barda, Fonet)

Predstavnici vlasti i opozicije o izbornim uslovima završili su danas sastanak Kolegijuma Skupštine Srbije bez dogovora.

Poslanik koalicije Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić je vlasti optužio da u pregovore nisu ušle sa iskrenim namerama da u razgovoru traže dogovor.

Aleksić: Ne zna se hoće li biti izbora

Bez dogovora se ne zna kako će izgledati izbori u Beogradu i lokalnim samoupravama, ako ih uopšte bude bilo, rekao je Aleksić.

„Vlast ne želi da se izbori održe u istom danu u Beogradu i ostalim lokalnim samoupravama”, ocenio je. 

Vlast „želi izbore bez opozicije“

“To potvrđuje da žele da nastave sa onim što su radili”, nastavio je Aleksić. Vlast je “izabrala da na izbore ide bez opozicije, jer je po njima u redu da ima fantomskih birača“.

Razgovori su počeli u ponedeljak, a današnji sastanak je trajao sat i po. Tema serije sastanaka bila je primena preporuka ODIHR za poštenije izbore. (Fonet)