Novica Antić prekinuo štrajk glađu

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić prekinuo je danas štrajk glađu, koji je počeo 1. marta, od kad se nalazi u pritvrskoj jedinici okružnog zatvora u Novom Sadu.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić Foto: FoNet/(Arhiva)

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić prekinuo je danas štrajk glađu, koji je počeo 1. marta, od kad se nalazi u pritvorskoj jedinici okružnog zatvora u Novom Sadu, izjavili su danas FoNetu njegovi advokati.

Antić je štrajk glađu prekinuo posle dva razgovora sa zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem.

Pašalić je Fonetu rekao da je Antića obišao i sredu i četvrtak i da je posle ta dva susreta i razgovora on odlučio da prekine štrajk glađu.

Antića i generalnog sekretara Vojnog sindikata Predraga Jevtića tužilaštvo tereti za proneveru 18 miliona dinara sa računa sindikata.

Njih dvojica su sve optužbe negirali, tvrdeći da se radi o montiranom političkom procesu zbog aktivnosti sindikata i obelodanjivanja u javnosti da vrh Ministarstva odbrane i Generalštaba krše zakone, kao i zbog ukazivanja na zloupotrebe Vojnobezbednosne agencije.

Oni su bili uhapšeni pa pušteni, jer je sudija za prethodni postpak Višeg suda u Novom Sadu odbio zahtev tužilaštva da im odredi pritvor, da bi potom po odluci vanraspravnog veća ponovo bili uhapšeni i određen im je pritvor do 30 dana. (FoNet)

Više o ovoj temi čitajte na:

https://kompas-info.com/najnovije/ponovo-uhapseni-funkcioneri-vojnog-sindikata-srbije-odredjen-im-pritvor/