Nestorovićeva poslanička grupa protiv izmena Zakona o lokalnim izborima

„Nismo učestvovali na konsultacijama o ovom zakonu, jer se on donosi po diktaturi stranih ambasadora i pod pritiskom međunarodne zajednice“, rekao je Nestorović

Branimir Nestorović (Foto: FoNet)

Poslanička grupa „Mi – snaga iz naroda“ glasaće protiv izmena Zakona o lokalnim izborima, iako smatra da se mogu podržati amandmani koalicije NADA na taj predlog, izjavio je danas poslanik Branimir Nestorović.

„Nismo učestvovali na konsultacijama o ovom zakonu, jer se on donosi po diktaturi stranih ambasadora i pod pritiskom međunarodne zajednice“, rekao je Nestorović na konferenciji za novinare.

Ceo proces je, kaže, bio nelegitiman, da bi se on na kraju završio protivzakonitim i protivustavnim zakonom u trenutku kada je izborni proces već u toku.

Nestorović je rekao da izbori služe tome da smanje tenzije u društvu, a to se ovog puta neće dogoditi.

Poslanik sa liste Aleksandar Pavić rekao da američki ambasador Kristofer Hil treba da bude proglašen personom non grata zbog mešanja u unutrašnja pitanja Srbije i sastanaka sa novinarom Dinkom Gruhonjićem. „Ako se mi budemo pitali, on će biti sklonjen“, rekao je Pavić, konstatujući da je Hilovim prisustovom konsultacijama poslaničkih grupa, ali i posetom američkog diplomate Džejsma O’Brajena, ponižena Skupština Srbije.

FoNet

Pročitajte i: