Pupovac: Milanović od liberalnog levičara postao najvatreniji desničar, položaj Srba u Hrvatskoj pogoršan

Položaj Srba u Hrvatskoj je, i pre stvaranja nove vladajuće koalicije, već pogoršan, jer je vođena antisrpska kampanja tokom izbora, kao i činjenicom da je ostvaren zahtev Domovinskog pokreta (DP) za segregaciju Samostalne srpske demokratske stranke (SDSS) u političkom životu, ocenio je lider te partije Milorad Pupovac.

Milorad Pupovac (Foto: FoNet)

Da li će biti dodatnog pogoršanja, zavisiće u prvom redu od dodatnih poteza premijera Andreja Plenkovića, istakao je Pupovac u intervjuu za Večernje novosti, i ukazao da je DP stvarna pretnja demokratiji zbog svog radikalnog nacionalizma i antisrpskog stava, jer „želi da naruši sva prava koja su različite grupacije ostvarile, uključujući žene, migrante i antifašiste“.

On je konstatovao da je predsednik Hrvatske Zoran Milanović od levog liberalnog političara postao najvatreniji desničar u toj zemlji, jer je „nizom svojih izjava o susedima, manjinama, pre svega o srpskoj, o ženama, Jasenovcu i negiranju tog zločina prema Srbima, da bi na kraju u Vukovaru bio zajedno sa Ivanom Penavom, gde se čulo ‘Za dom spremni'“.

I na kraju je rekao: „To su dobri dečki o kojima imamo pogrešno stvorenu lošu sliku“, u jeku njihove antisrpske kampanje, upozorio je Pupovac.

FoNet