Milica Đurđević Stamenkovski osudila upad Kosovske policije u Poštanske štedionice

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najoštrije je osudila nasilni upad Kosovske policije u jedinice Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije, saopšteno je iz njenog kabineta.

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Đurđević Stamenkovski je, kako se ističe u saopštenju, tu akciju nazvala „aktom genocidne politike prema Srbima u pokrajini“.

„Režim u Prištini svakodnevnim provokacijama i okupacijom srpskih institucija stvara nepodnošljive uslove za život srpskih porodica, koje su zbog zabrane platnog prometa i trgovine sa centralnom Srbijom dovedene u stanje alarmantne humanitarne i egzistencijalne krize“, poručila je Đurđević.

Ona je istakla da kosovski premijer „Aljbin Kurti bes zbog svog političkog poraza u Savetu Evrope sada ispoljava nad srpskim narodom u Pokrajini, koji se sistematski izlaže najpodmuklijim oblicima genocidnih radnji i etničkog čišćenja“.

„Srbi na Kosovu i Metohiji se planski lišavaju najosnovnijih ljudskih prava, njima se osporava pravo da budu svoji na svome“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je takođe uputila kritike institucijama Evropske unije „zbog njihove glasne tišine na teror i strahovladu Kurtijevog režima“, dodaje se u saopštenju.

FoNet

Pročitajte i: