Na suđenju rođacima optuženog Uroša Blažića za masovno ubistvo iznete završne reči, nastavak suđenja 19. juna

Nakon odlaganja pretresa zbog lažne dojave o podmetnutoj bombi, tužilac i odbrana izneli su u Višem sudu u Kragujevcu završne reči na suđenju rođacima Uroša Blažića.

Foto: Envato

Tužilac i odbrana izneli su u Višem sudu u Kragujevcu završne reči na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20), ujaku i rođaku Uroša Blažića koji je počinio masakr u mestima Dubona i Malo Orašje, za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Glavni pretres započeo je sa zakašnjenjem zbog lažne dojave o podmetnutoj bombi, nakon čega je sudija, kada su se za to stvorili uslovi, održala glavni pretres.

Naloženo da se pribave novi dokazi

Nakon iznetih završnih reči, sudija je odlučila da se glavni pretres nastavi radi izvođenja još nekih dokaza. Sledeće ročište zakazano je za 19. jun.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu.

Uroš Blažić okrivljen je za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine, koje je počinio u selima Dubona i Malo Orašje.

Blažić je nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen.

Kompas/FoNet/Vreme

Pročitajte i: