Gužva oko navodnog kol-centra na Novosadskom sajmu

Veliki broj uglavnom mladih osoba nalazi se danas na Novosadskom sajmu, a nakon prijave predstavnika opozicije, stigla je policija.

Oko navodnog kol-centra na Novodaskom sajmu bilo je i koškanja. (Foto: screenshot N1 na Iksu)

Više stotina mladih sede za stolovima i telefoniraju, koliko se može videti kroz staklo, piše portal 021.

Kako javlja reporterka televizije N1 u Novom Sadu, opozicioni aktivisti pokušali su oko 14 časova da uđu u prostorije Sajma, ali ih je policija u tome sprečila.

Aktivisti uzvikuju „Koga čuvate“ i „Unutra je kol centar Srpske napredne stranke“ i „Sluge režima“.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković rekao je za N1 da javno preduzeće ne sme da služi političkim svrhama, a da policija treba da štiti građane.

„Odavde pozivaju ljude da izađu i glasaju. Ne može javno preduzeće da bude prostor koji zloupotrebljava politička stranka tokom glasanja. Oni drže dupli birački spisak, a ne spisak njihovih kapilarnih glasova“, rekao je Novaković.

On je predvideo da će na istom mestu biti odlagan izborni materijal i upozorio: „Ovo ne može. Ovde Novi Sad ili pobeđuje ili pada“.

Kako je ranije javio portal 021, predstavnica liste Udruženi za slobodan Novi Sad Ana Oreg rekla je su oni odmah posle dojave otišli na Sajam, ali da ih nisu pustili unutra.

„Ne znamo tačno šta se dešava. Zatvorili su se unutra, ali smo videli da ih ima oko 500. Mi smo pozvali policiju i čekamo reakciju. Da je sve po zakonu, pustili bi nas unutra, dakle nešto se sumnjivo dešava“, ukazala je Oreg.

U međuvremenu je došlo do koškanja između policije i aktivista, koje nije eskaliralo u dalji sukob.

Aktivisti opozicije su pozivali policajce da „osvetlaju obraz novosadskoj policiji“.

Fonet