Potvrđena izborna lista stranaka Srbije protiv nasilja sa SSP i NADA u Novom Sadu

Gradska izborna komisija potvrdila je listu „Udruženi za slobodu Novi Sad“, koju čini koalicija NADA, sve stranke sa prethodne liste Srbija protiv nasilja, kao i Građanski pokret Bravo i Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, saopštila je danas Stranka slobode i pravde (SSP).

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Nosioci liste su Vladimir Vrsajkov i Borislav Novaković, a prvi na listi je Miloš Tubić.

U saopštenju se ističe da je vlast, uplašena od poraza, pokušala na sve moguće načine da spreči opozicionu izbornu listu da se kаndiduje – maksimalno je odugovlačeno proglašenje liste „da bi pre nje proglasili svoje fantomske izborne liste, koje imaju za cilj da razvuku glasove opozicije i ostanu ispod cenzusa“.

„Osim ovog nemoralnog čina, Srpska napredna stranka je organizovala da se čitav grad, svi trotoari i pešački prelazi išvrljaju i naruže natpisima ‘Bojkot 02.06.2024’, kako bi građani pomislili da postoji deo opozicije koji poziva na neizlazak na izbore“, navodi SSP u saopštenju.

Oni ističu da će Novosađani glasati za promene, toleranciju i svoju slobodu, a ne za agresiju, mržnju, netrpeljivost, bahatost i podlosti.

„Znajući za ove njihove planove, da bi građanima bilo sasvim jasno koja je prava opoziciona izborna lista, a koje su lažne, udružili smo se uprkos našim razlikama u ideologijama u jednu, da bi pobedili i zaustavili dalje naprednjačko pustošenje i urušavanje našeg grada i njegovih vrednosti“, dodaje se u saopštenju.

FoNet