Gruhonjić: Ako se bilo šta desi meni ili mojoj porodici krivim Aleksandra Vučića

„Od kada je počela ova hajka koju su predvodili visoki funkcioneri naprednjačkog režima, praćeni režimskim medijima, sada je očigledno da isključivo njihovom krivicom ni ja ni moja porodica ne možemo da budemo mirni ni na ulici“,

Dinko Gruhonjić (Foto: FoNet)

Univerzitetski profesor i programski direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić poručio je za Danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić biti direktno odgovoran ako se nešto dogodi njemu ili članovima njegove porodice.

„Od kada je počela ova hajka koju su predvodili visoki funkcioneri naprednjačkog režima, praćeni režimskim medijima, sada je očigledno da isključivo njihovom krivicom ni ja ni moja porodica ne možemo da budemo mirni ni na ulici“, poručio je Gruhonjić, pošto je u utorak verbalno napadnut na ulici.

“Ponoviću po stoti put ako treba, bilo šta što se desi meni ili mojoj porodici krivim direktno predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, rekao je Gruhonjić.

Osim što su neke od osoba koje su pretile njemu i Ani Lalić uhapšene, od institucija do danas nisu dobili nikakav odgovor. Takođe, nisu dobili nikakvu policijsku zaštitu niti informaciju o tome ko je ispisivao grafite po zgradi u kojoj on živi sa svojom porodicom.

„Nastavićemo da se ponašamo kao civilizovana bića koja poštuju institucije, jer ne želimo da generalizujemo i da kažemo da u policiji i tužilaštvu nema čestitih ljudi. I te kako ih ima, samo što su na čelu MUP Srbije ljudi koji su sve samo ne dobronamerni, u šta smo se više puta uverili“, kazao je Gruhonjić.

Najnovije u nizu pretnji smrću Dinku Gruhonjiću pojavile su se ovih dana i na društvenim mrežama. Osim njemu, prećeno je i američkom ambasadoru u Beogradu Kristoferu Hilu, nakon Hilove posete Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

“Metak za obojicu” i “Glogov kolac za obojicu“ – objavljeno je na društvenim mrežama.

Američki ambasador razgovarao je i sa nastavnicima i studentima o stanju medijskih sloboda u Srbiji i pretnjama koje dobijaju novinari, profesori i studenti u Novom Sadu, a na tu temu odvojeno je razgovarao i sa Dinkom Gruhonjićem.

FoNet / Kompas

Pročitajte i: