Goran Marković: Vlast zatvara krug oko mene, sigurno sam završio karijeru

Režiser Goran Marković tvrdi da je prinudno završio karijeru jer mu „ova vlast to više neće dozvoliti“.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Režiser, pisac i profesor u penziji Goran Marković izjavio je u emisiji „360 stepeni“ N1 da mu sadašnja vlast neće dozvoliti da snimi vše nijedan film.

„Ja sam siguran da sam završio karijeru. Ova vlast zatvara krug oko mene. Ne samo zbog toga što su mi oduzeli dodeljena sredstva za film „Doktor D“, Jelena Trivan (direktorka Filmskog centra Srbije) i ostali iz Upravnog odbora na čelu s njom i mojim kolegom Miroslavom Lekićem. Oni su mi dodeljena sredstva ukinuli bez obrazloženja, bez ičega. Onda se desio niz stvari iz kojih sam čvrsto zaključio da mi ne dozvole da više ikada snimim film. Na kraju sam se pomirio s tim“, rekao je Marković.

Dodao je da ne misli da je problem u projektu „Doktor D“, koji je vlast podsetio na Radovana Karadžića.

-„Nije problem u tom scenariju, već sama moja pojava. Oni su preko mene udarili putaču i ja više nikada ovde film neću dobiti“, naveo je Marković.

Dodao je i da to što mu je postavljena zabrana za dalja snimanja ima i svojih prednosti.

„Mogao sam da snimim i nešto što je slabo, da tako završim karijeru. Ovako, oni su mene sprečili i imam pred sobom opravdanje što su me sprečili. Nekako morate završiti karijeru, a možda je ovako bolje, da ostanem nedorečen“, zaključio je Marković. (Kompas)