GIK: Na izborima 2. juna 1.737 posmatrača

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Lukić saopštio je da se za praćenje rada Gradske izborne komisije i biračkih odbora na izborima za odbornike Skupštine Beograda na sam dan izbora, 2. juna, prijavio 1.581 domaći posmatrač i 156 stranih posmatrača, preneo je danas Beoinfo.

GIK (Foto: Foto: FoNet/Beoinfo)

U ovoj fazi izbornih radnji saradnja GIK sa domaćim i stranim posmatračima tekla je bez primedbi, bila je brza i efikasna na obostrano zadovoljstvo, rekao je Lukić i dodao da je sve proticalo u najboljem mogućem redu.

Prijavljeni su predstavnici domaćih posmatrača: CRTA, CESID, Građani na straži, JUKOM i Kreni-promeni, a od stranih: OEBS/ODIHR, IFES, Delegacija EU u Srbiji, IREX, ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Holandije, Slovačke i Velike Britanije.

Predstavnici posmatrača rada biračkog odbora dužni su da postupaju po pravilima o održavanju reda na biračkom mestu i njima se omogućava da nesmetano posmatraju svaku izbornu radnju, a u zapisnik o posmatračima rada biračkog odbora mogu se upisati eventualne primedbe posmatrača.

FoNet