Forum beogradskih gimnazija osudio sukob učenika u kojem je povređen profesor koji ih razdvajao

Forum beogradskih gimnazija osudio je danas incident u Trećoj beogradskog gimnaziji u kojem je u sukobu učenika Desete gimnazije i Treće beogradske gimnazije jedan od aktera teško povredio nastavnika Treće beogradske gimnazije, koji je pokušao da ih razdvoji.

Ilustracija (Foto: astrakanimages/Envato)

Forum od nadležnih organa očekuje da odgovorni za povređivanje nastavnika budu sankcionisani.

„Događaji u Trećoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi u Bačkoj Palanci nedvosmisleno ukazuju da u Srbiji još nije pronađeno rešenje za nagomilano nasilje u srpskim školama, a olako obećana brzina u rešavanju problema koji izjeda srpski prosvetni sistem ne doprinosi izlasku iz krize već postojeće rane iznova produbljuje“, naveo je Forum beogradskih gimnazija u saopštenju.

Kao odgovorne, Forum jednako vidi i one koji odlučuju, kao i one koji učestvuju u donošenju odluka.

„Stiče se utisak kao da ne znamo da će posle 16. maja doći 17. maj, kao što je posle 3. maja došao 4. maj, a mi smo i tada stajali nemi i zbunjeni i pitali se kako nam se ovo desilo, a onda smo počeli olako da obećavamo rešenja za izlazak iz krize, međutim, umesto izlaska iz krize jasno je da smo godinu dana kasnije svi zajedno doprineli da ‘Od kolevke pa do groba, najnesigurnije postane đačko doba’, a rešenje ni na vidiku“, zaključeno je u saopštenju.

FoNet