Dodik: Rezolucija propala, Vlada RS će Federaciji BiH ponuditi sporazum o ‘mirnom razdruživanju’

„Blizu 110 zemalja nije glasalo, bilo je protiv ili uzdržano. Ovo je propala rezolucija i to znači da UN nisu to podržale“, poručio je Dodik

Milorad Dodik (Foto: FoNet / Milica Vučković)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras, nakon što je u Generalnoj skupštini UN usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici, da podnosioci nisu uspeli da dobiju ni natpolovičnu većinu, „što govori da je rezolucija propala“, prenela je Radiotelevizija RS.

„Blizu 110 zemalja nije glasalo, bilo je protiv ili uzdržano. Ovo je propala rezolucija i to znači da UN nisu to podržale. Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost i moralnu diskvalifikaciju nije uspeo“, rekao je Dodik.

On je ukazao da će Amerikanci reći da je 84 glasa „za“ dovoljno, ali ih je upitao, „po kojem principu je to dovoljno“. „Da li je to po demokratskom principu? Pa nas na Zapadu uče da je demokratska većina ona koja je natpolovična, a oni to nemaju. Zašto lažu“, zapitao je Dodik.

On je istakao da je naum da Srbima prikače da su genocidan narod propao. Dodik je rekao da je posle ovoga Vlada RS pokrenula pitanje mirnog razdruživanja entiteta u Bosni i Hercegovini, jer „nakon ovoga nemamo razloga da ostanemo zajedno“.

FoNet

Pročitajte i: