Ministarka obećala: Ove godine više nema poskupljenja struje

Podsetila je da je prošle godine bilo korekcije cena, ali i da je nastavljena politika popusta za domaćinstva za racionalnu potrošnju električne energije koji idu i do 40 odsto

Dubravka Đedović (Foto: FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike/Emilija Jovanović)

Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike Vlade u tehničkom mandatu, izjavila je danas da se cena struje za građane neće povećavati u ovoj godini, dok se radi na metodologiji obračuna cena za privredu koje će se snižavati kasnije tokom godine.

“Prošle godine smo pre izbora rekli, posle posete misije Međunarodnog monetarnog fonda, da nije planirano povećanje cene struje za građane. U saradnji sa Elektroprivredom Srbije i Srbijagasom radimo na novoj metodologiji obračuna cena za komercijalne potrošače, koja će se snižavati kasnije tokom godine, ukoliko se trenutni tržišni trend nastavi”, rekla je Đedović Handanović za TV Pink.

Prošle godine jeste bilo korekcija cena, ali…

Ministarka je podsetila da je prošle godine bilo korekcije cena, ali i da je nastavljena politika popusta za domaćinstva za racionalnu potrošnju električne energije koji idu i do 40 odsto. Mesečno, više od 1,5 miliona domaćinstava ostvaruje popuste, što pokazuje da su nastavili i ove grejne sezone da se ponašaju odgovorno, utvrdila je Đedović Handanović.

Kako je istakla, izdvojena su značajna finansijska sredstva i dvostruko se uvećao broj energetski ugroženih domaćinstava koji imaju umanjene račune i do 50 odsto za struju, gas i grejanje. (FoNet)

Više o ovoj temi čitajte na: