Dačić posle napada u Moskvi: Nema saznanja da Srbiji preti teroristički akt

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio u petak uveče, ubijeno je više od 130 osoba, oko je 140 ranjeno, a tržni centar zapaljen. Privedeno je 11 osumnjičenih,

Ivica Dačić (FoNet/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je, prema procenama službi, bezbednosna situacija u zemlji stabilna i da nema neposrednih saznanja o eventualnoj opasnosti od terorističkog akta.

“Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt”, izjavio je Dačić posle vanredne sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao povodom terorističkog napada u Moskvi.

“Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna”, rekao je novinarima.

Na spisku stradalih nema državljana Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vojska Srbije i sve druge bezbednosne službe, kazao je, preduzimaju sve mere opreza i preventivne radnje kako bi sprečili svaku mogućnost terorističkog akta ili uznemiravanje javnog reda i mira uz opasnost za živote ljudi.

Na spisku poginulih i povređenih u terorističkom aktu u Moskvi nema državljana Srbije, iako postoji informacija da je jedan srpski državljanin bio prisutan na tom događaju, kazao je Dačić.

Ruska ambasada u Beogradu zamolila je građane da iz bezbednosnih razloga ne pale sveće ispred zgrade ambasade.

Više od 90 žrtava, 11 uhapšenih

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio u petak uveče, ubijeno je više od 130 osoba, oko je 140 ranjeno, a tržni centar zapaljen. Privedeno je 11 osumnjičenih, uključujući četvoricu koji su direktno učestvovali u napadu. Odgovornost za ovaj napad preuzela je takozvana Islamska država, a SAD su potvrdile verodostojnost te tvrdnje. (FoNet)

Više o ovoj temi čitajte na: