Ivica Dačić će predsedavati Vladom Srbije do izbora nove

“Vlada je u ostavci do izbora sledeće vlade, juče smo održali sednicu i doneli neke važne odluke i pozdravila sam se sa ministrima”, rekla je Brnabić i naglasila da će Dačić preuzeti predsedavanje do izbora nove vlade.

Dragan Marković Palma i Ivica Dačić (Foto: FoNet / Zoran Mrđa)

Premijerka Ana Brnabić, koju je Srpska napredna stranka predložila za predsednicu Skupštine Srbije, izjavila je danas da će – ako bude izabrana na tu funkkciju – sednicama Vlade do izbora novog premijera i Vlade predsedavati njen zamenik i šef diplomatije Ivica Dačić.

“Vlada je u ostavci do izbora sledeće vlade, juče smo održali sednicu i doneli neke važne odluke i pozdravila sam se sa ministrima”, rekla je Brnabić za TV Prva i naglasila da će Dačić preuzeti predsedavanje do izbora nove vlade.

Ona je najavila da će, ako bude izabrana za predsednicu Skupštine, imati težak zadatak, ali će pokušati da uspostavi „neki dijalog sa opozicijom“.

“Volela bih da smanjimo malo tenzije jer smatram da je moguće da različito mislimo o nekim stvarima, ali ću pokušati da uspostavim dijalog jer je neophodno da imamo dijalog. Država treba da ima i jaku i odgvornu vlast, ali i ozbiljnu i odgovornu opoziciuju. Moliću da se smanje tenzije”, rekla je Brnabić za TV Prva.

Ponavljajući kako će se truditi da „uvede dijalog u Skupštinu“, istakla je i da treba ojačati parlamementarnu diplomatiju kako bi se osigurale bolje pozicije Srbije.

Ana Brnabić je zahvalila nekadašnjem lideru Srpske napredne stranke i predsedniku Srbije Aleksandrtu Vučiću što je verovao u nju svih ovih godina, a stranačkim kolegama na poverenju.

Brnabić je još rekla kako je za nju „najveći kompliment“ koji je mogla da dobije ocena da je ona najbolja učenica Aleksandra Vučića i da će se truditi da tako i nastavi. (FoNet)

Više o ovoj temi čitajte na: