Borko Stefanović: Hoćemo SNS na smetlištu istorije, ali 28. aprila na izbore ne izlazimo

Borko Stefanović kaže da SSP neće izaći na izbore ako oni budu 28. aprila i predlaže 2. jun, do kad bi vlast morala ispuniti preporuke ODIHR.

(Foto: Fonet/SSP)

„Vidimo da se vlast igra mišlju da novi beogradski izbori budu 28. aprila, ali smo apsolutno protiv da oni tada budu održani i na njih nećemo izaći“, izjavio je u intervjuu za Fonet zamenik predsednika SSP Borko Stefanović. Po njemu, izbori u prestonici treba da budu 2. juna.

Šta je problem?

Neregularni izbori, odnosno neregularni birački spisak. Kako je objasnio Stefanović, u pitanju je borba da vlast ispuni najvažnije preporuke ODIHR, pre svega pitanje pitanje biračkog spiska, otvaranje RTS i zaustavljanje pritiska na birače. „Neophodno je sprečiti da SNS ponovo pokrade izbore, kao što je to bio slučaj 17. decembra“, kaže Stefanović koji ne veruje pozivima predsednika Aleksandra Vučića da vlada sprovede sve preporuke ODIHR-a.

„Stranka slobode i pravde, a siguran sam i Srbija protiv nasilja, neće izaći na izbore ako minimum uslova ne bude ispunjen, a onda tih izbora suštinski neće ni biti“, kaže Stefanović.

Da koza ne pojede kupus

Naglašavajući da je potrebno vreme da bi preporuke bile sprovedene, Stefanović je rekao da na tom poslu u radnoj grupi moraju da se nađu i predstavnici Crte, opozicionih stranaka, Evropske komisije i OEBS, kako bi sprečili „kozu da pojede kupus“.

„Nije nama cilj da izbori budu što kasnije, nama je cilj da što pre ovu nenarodnu, korumpiranu vlast povezanu s organizovanim kriminalom, koja nosi Oskara u svakoj kategoriji, pošaljemo na smetlište istorije“, dodao je zamenik predsednika SSP.

ProGlas u opoziciji?

„Na neki način, ovo je okupljanje svih pritoka u jednu moćnu reku pobede i slobode i ja sam siguran da se sada svi naši parcijalni bojevi, putevi i borbe stapaju u jednu“, kaže Stefanović.

Na pitanje da li pod kišobranom opozicije vidi i predstavnike ProGlasa, on je odgovorio da ne sumnja da će se to desiti, ali ostaje da se vidi u kom obliku. (FoNet)

Video intervju sa Borkom Stefanovićem pogledajte ovde.