Konstitutivna sednica Skupštine Beograda odložena za 3. mart

Toma Fila je rekao da ako u nedelju bude ista situacija zna se šta sledi – izbori.

Poslanici opozicije u Skupštini Beograda, 1. mart (Foto: FoNet / Marko Dragoslavić)

Najstariji odbornik u Skupštini grada Beograda Toma Fila odložio je danas konstitutivnu sednicu gradskog parlamenta za nedelju, 3. mart u 10 sati, pošto ni danas nije bilo kvoruma za rad.

Fila je rekao da ako u nedelju bude ista situacija zna se šta sledi – izbori.

Prethodno je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada Beograda, na konferenciji za medije, rekao da parlament neće biti konstituisan ni iz drugog pokušaja, kao ni 19. februara, kada je konstitutivna sednica prvi put trebalo da se održi.

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini grada Beograda pojavili su se uoči konstitutivne sednice sa parolama koje se odnose na neregularnost izbora.

Oni su ispred gradske skupštine u rukama držali spremne transparente sa natpisima „Svi ste vi fantomi“, „Pokrali ste izbore“, „Beograd vas neće“.

Poslednji rok za konstituisanje Skupštine grada Beograda je 3. mart, kada ističe zakonski rok od dva meseca od objavljivanja rezultata izbora.

Ukoliko ni tada ne bude konstituisana, raspisuju se novi izbori.

Predsednik Narodne skupštine je dužan da raspiše nove izbore u roku od mesec dana, a izbori moraju da se održe u roku od 45 do 60 dana od dana raspisivanja. (Fonet)

Pročitajte i: